She’s not a cool mom, she’s a slutty mom! Sinds Emily Ratajkowski weer single is, geniet ze met volle teugen van haar vrijgezellenbestaan. Online wordt ze afgebrand voor haar roster aan mannen, maar ELLE’s Misha vindt het juist iets om aan te moedigen. Ze is in haar slutty era en dit is wat je ervan kunt leren.

Laat Emily Ratajkowski met rust, ze is in haar slutty era

Een klein jaar geleden zetten Emily Ratajkowski en Sebastian Bear-McClard een punt achter hun huwelijk. De filmmaker zou het model hebben bedrogen en dat liet ze niet zomaar gebeuren. Na een korte periode van rouw ging EmRata door met haar leven als begeerlijke vrijgezel. En hoe! Ze is in de afgelopen maanden gespot aan de arm van een aantal high profile mannen. Ik noem een: Pete Davidson, Brad Pitt,Jack Greer, hottie dj Orazio Rispo, Eric André en nu Harry Styles.

Wat kunnen we zeggen? EmRata geniet ten volste van haar tijd als single. Ze is en blijft een beroemdheid en dat zorgt voor de nodige kritieken. Nu ze met de voormalig One Direction-zanger heeft gezoend,regent het ‘slut shaming’-reacties online. Want hoe kan ze de ene week met Brad zijn en de andere week met Harry Styles? Wat dacht je van door precies te doen waar ze zin in heeft? Het is verfrissend.

Slut shaming is zó 2000

Twitter- en TikTok-gebruikers hebben een field day met de zoenvideo van het model en de 29-jarige zanger. Terwijl de meeste mensen commentaar hebben op de techniek (of het gebrek daaraan) van Harry – a.k.a. The Bad Kisser – wordt er ook veel kritiek geleverd op het model. ‘Emily Ratajkowski is kletsnat voor iedereen die over haar laatste hook-up praat. Ze houdt van weinig dingen meer dan in de schijnwerpers staan. Waar ze waarschijnlijk meer van houdt is seks en naakt zijn.En hopelijk haar kind,’ luidt een tweet. Eén van velen, moeten we toevoegen.

Op TikTok worden er video’s gemaakt die haar dates van de afgelopen maanden op een rij zetten. ‘Ze is letterlijk met iedereen geweest,’ schrijft een persoon. ‘Druk 2023 voor haar,’ laat een ander weten. ‘New month, new boyfriend,’ wordt er aan toegevoegd door een derde.

Het feit dat een zelfstandige, vrijgezelle (!) vrouw haar date- en seksleven in eigen handen neemt én zich niet schaamt om te laten zien met wie ze afspreekt, maakt haar geen hoer. Ze bevindt zich in haarslutty era, wat in geen enkel opzicht iets slechts is. Als je je in dit tijdperk bevindt, zorg je ervoor dat je alleen dingen doet die jou dienen, ontdek je wat je wel en niet wil en geniet van al het moois dat single zijn te bieden heeft.

Dat lijkt haar goed af te gaan. In plaats van Emily te bekritiseren, zouden we haar moeten toejuichen. Zij doet wat velen niet durven als het op relatievlak aankomt; connecties vormen met anderen zelfs als ze van korte duur zijn. Haar dateleven bewijst dat niet iedereen de ware hoeft te zijn. Soms heb je het eventjes leuk samen en is het daarna klaar. Maar goed, als je je neus niet uit andermans zaken kunt houden, probeer het model dan aan te moedigen. Want: slut shaming is zo passé.

Vrouwen zijn seksuele wezens, deal with it. Als Pete Davidson van date naar date gaat, hoor je er niemand over. De komiek krijgt een spreekwoordelijk schouderklopje. Kunnen we Emily dezelfde energie geven? Twitter-gebruiker Bri (@moonroses) is het in ieder geval met ons eens:

Geef het maar toe, je bent stikjaloers

‘Als ik Emily Ratajkowski was en ik was de knapste vrouw ooit gemaakt, zou ik ook met al mijn celebrity crushes zoenen. Ze leeft simpelweg de droom en ik respecteer haar,’ twitterde Ellie Schnitt (@holy_schnitt) op dinsdag.

We kunnen haar slechts gelijk geven. Het model heeft hook-ups met de knapste mannen die Hollywood te bieden heeft. Wat een vibe! Wij zijn hartstikke jaloers. Emily, als je dit leest, je bent een baas! Jouw slutty erais dé vibe voor deze zomer – en als we er zin in hebben voor de onvoorziene toekomst.

Dit artikel verscheen op de website van ELLE in maart 2023.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *