Zet je telefoon uit en je laptop aan: het nieuwe seizoen van ‘Gossip Girl’ is er. De eerste aflevering is vanaf 1 december te zien, maar LINDA.meiden sprak eerder deze week met de cast over roddels, roddels én, je raadt het al, roddels.

Dit seizoen kun je je schrap zetten voor ongemakkelijke situaties en problemen of the rich and famous.

Gossip Girl

Mocht je het gemist hebben: het tweede seizoen van de vernieuwde Gossip Girl is vanaf 1 december (gisteren dus) te zien via HBO Max. Wekelijks worden fans getrakteerd op liefdesperikelen, familiedrama’s en problemen die alleen de rijksten ter wereld ervaren. En nu de wholesome verhaallijnen uit de weg zijn geholpen en er geen afleidingen meer zijn, maken ze zich klaar voor het echte werk.

Om seizoen twee te vieren, vroeg ik, LINDA.meiden-redacteur Misha, de cast het hemd van het lijf. Met wie mocht ik in gesprek? Acteurs Whitney Peak (die Zoya Lott speelt), Eli Brown (Otto ‘Obie’ Bergman IV) Grace Duah (Shan Barnes), Thomas Doherty (Maximus ‘Max’ Wolfe), Emily Alyn Lind (Audrey Hope) en Evan Mock (Akeno ‘Aki’ Menzies).

Het nieuwe seizoen zit tjokvol schandalige onthullingen, roddels en gekonkel. “Nu is de chaos echt losgebarsten”, zegt Whitney. “En dat is waar de mensen voor zijn gekomen”, voegt Eli toe. Grace: “Mensen willen gewoon anderen gemeen zien doen. In seizoen 2 draait het om: hoe gemeen word je als mensen niet kijken? En dat maakt het heel interessant.”

Tekst loopt door onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gossip Girl (@gossipgirl)

Originele serie

Ben jij ook al jaren fan van de serie die over niets anders dan geroddel gaat? Goed, ik ook. Voor ik de cast vraag naar hun nieuwe seizoen, wil ik weten of een bepaald personage uit de originele serie hun rol beïnvloedt.

Emily: “Het is gek, want de serie is heel veel veranderd. Dus in het begin zeiden ze (de producers, red.) dat ik Blair Waldorf in gedachten moest houden. En dat is in het eerste seizoen wel naar voren gekomen. Maar in dit seizoen heb ik het gevoel dat het een nieuw persoon is. Het voelt niet meer als een stereotype.”

Ja, er zijn vergelijkingen te trekken, maar volgens Thomas en Evan zijn hun personages echt uniek. “We ontdekken nieuwe dimensies en doen dingen voor het eerst. De basis is hetzelfde, maar naar mijn mening is er niet direct een parallel te trekken”, aldus Evan. Thomas: “Ik denk dat er een full proof dynamiek is gecreëerd in het origineel. En dat is overgedragen omdat het zo goed werkte. Dat hebben we inmiddels gezien, wij maken het volledig eigen.”

De leukste thuis

Alle acteurs zijn enorm blij met het personage dat ze vertolken, maar als ze moesten ruilen: met wie zou dat dan zijn? “Ik zou met Thomas switchen”, zegt Eli als eerst. Ook Whitney lijkt die rol wel wat. “Ik wil hem zó graag zijn. Ik heb het idee dat hij de meeste lol trapt.”

Grace heeft een ander power-personage in gedachten: “Savannah (Lee Smith, die Monet de Haan speelt, red.) of haar moeder Amanda (Warren, in de serie Camille de Haan, red.). Ze is gewoon zo goed, ik maak een diepe buiging voor haar.”

Roddels

Natuurlijk wil ik ook alles weten over de roddels die de castleden over zichzelf te horen krijgen. Er wordt al snel één ding duidelijk; ze trekken zich er niet te veel van aan. “Twitter is een publiekelijk gekkenhuis”, stelt Thomas. “Als je iets online ziet, kruipt het onder je huid en kan het frusterend zijn. Maar op een gegeven moment doet het er niet echt meer toe.”

Evan voegt daaraan toe dat het desondanks een interessant proces is om mee te maken. “Het is moeilijk om er geen aandacht aan te schenken, zeker als je weet dat het niet klopt.”

Emily kan zich nog goed herinneren wat de roddel was die haar het meest raakte, al was dit nog wel vóór haar Gossip Girl-dagen. “Een meisje, van wie ik dacht dat het mijn vriendin was, zei dat ik stonk omdat ik geen deodorant droeg. Ik ben altijd geobsedeerd geweest met crèmes en lekker ruiken, dus dat trok ik me heel erg aan.” Even voor de goede orde, voegt Thomas eraan toe: “Ze ruikt altijd heel lekker.”

Tekst loopt door onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gossip Girl (@gossipgirl)

Meer roddels

Ook in Amerika krijgen ze te maken met juicechannels – het grootste kanaal daar heet DeuxMoi. De acteurs geven aan niet per se achterdochtiger te zijn geworden sinds ze bekend zijn. Maar ze noemen het Instagramkanaal wel de “real life Gossip Girl“.

Eli: “Ik weet dat we het eerste seizoen hadden afgerond. Toen het online kwam, verschenen er posts op DeuxMoi: ‘Eli Brown hier en hier gespot.’” Ook Whitney heeft dit al een paar keer meegemaakt. “Als je in de rij staat om ergens naar het toilet te gaan en twee dagen later een foto van jezelf ziet, is dat toch gek.”

Voor wie denkt dat de celebs je niet zien als je stiekem een foto of filmpje probeert te maken, hebben de castleden nieuws: ze zien het absoluut. “We kijken naar ze wanneer ze het doen, terwijl ze hun telefoon omhoog houden. Jij ziet mij, dus ik jou ook.”

Dit artikel verscheen op de website van LINDA.meiden in december 2022.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *